kokosový olej

 

KOKOSOVÝ OLEJ

100% čistý VIRGIN kokosový olej bez konzervantů a jakýchkoliv chemických látek.

 


Kokosový olej Ayur-Lanka je vyroben tradičním způsobem lisování zastudena, z čerstvých kokosových ořechů. Jedině tento způsob výroby zaručí, že si kokosový olej zachová veškeré účinné látky a není ochuzen o jeho typickou kokosovou vůni.


 

Na trhu jsou k dostání také levnější varianty kokosového oleje, jedná se však o rafinované oleje, které jsou zbaveny chuti, aroma a hlavně obsahují minimální množství účinných látek, vitaminů a mastných kyselin. Vyrábí se ze sušeného kokosového ořechu, tzv. kopry. Během sušení však dochází ke znečištění, tudíž se výsledný olej musí vybělit a za pomoci extrémně vysokých teplot (někdy i chemických přísad) se z něj odstraní charakteristická chuť i vůně. Tímto procesem dochází také ke vzniku transmastných kyselin, které však v těle ničí "dobrý" cholesterol. Výhodou tohoto oleje je bez nadsázky pouze jeho nízká cena.

 

Výrobní procesy kokosového oleje Ayur-Lanka

 

Kokosové ořechy pocházejí z palem, rostoucích v chemicky neošetřené půdě a před jejich zpracováním jsou pečlivě vybírány. Během výroby oleje, jsou jednotlivé postupy bedlivě kontrolovány a výsledný olej prochází několika druhy testování. Ne nadarmo byl opakovaně kokosový olej Ayur-Lanka oceněn prvenstvím světovými organizacemi pro určování jakosti přírodních produktů.

 

Tento přírodní zázrak všestranného využití, by neměl chybět v žádné domácnosti. Je vhodný jak pro kosmetické účely, tak k přípravě pokrmů. Stává se kapalným při teplotách cca od 24st. Celsia, při uchovávání v nižších teplotách tuhne v bílou pastu.

 

Použití

 

Péče o vlasy a vlasovou pokožku:

 

Péče o tělo:

 

 

 

Použití v kuchyni:

 

Kokosový olej je přírodní antibiotikum. Doporučujeme konzumovat každé ráno 1 lžičku kokosového oleje.

 

Země původu: Srí Lanka

Baleno na Srí Lance.


Kokosový olej nabízíme kapslích jako doplněk stravy Coconut, což je ideální volba pro pravidelné užívání ať už doma, v práci či na cestách nebo v dóze 500ml pro kosmetické účely či na vaření.

Naše produkty můžete objednat mailem, telefonicky, pomocí našeho Kontaktního formuláře nebo na e-shopu.

Přihlaste se k odběru newsletteru

Budete mít přehled o všech novinkách
      E-mail byl uložen, děkujeme.
      Při odesílání došlo k chybě, zkuste to prosím znovu.